top of page
Zoeken

Wat kun jij zelf doen om je shoot goed voor te bereiden?

Bijgewerkt op: 9 dec. 2022

Voor je een shoot boekt heb je vast al wat inspiratie opgedaan en weet je ongeveer welke sfeer je in een galerij terug wilt zien na een shoot. En natuurlijk hangt dit gedeeltelijk af van de fotograaf die je hebt uitgekozen. Deze fotograaf heeft een bepaalde stijl waar jij voor gevallen bent . De omgeving speelt ook een rol, in een donker bos maak je andere foto's als op een licht strand. Verder speelt ook licht een grote rol. Midden op de dag met volle zon heb je "hard " licht . Daarom is het in de zomer aan te raden een shoot te boeken voor de middag of in de late namiddag. In het voorjaar en najaar is het licht veel zachter . Vaak zeggen mensen'' o een mooie dag voor foto's , lekker veel zon.'' Dit is helaas niet zo, als ik de keuze heb kies ik voor een bewolkte dag. En dan heb je natuurlijk nog de gouden uurtjes met zonsopkomst en zonsondergang , dan heb je prachtig warm licht .


Dit prachtige bruidspaar had de kleuren perfect op elkaar afgestemd. Zelfs de kleur van de auto paste er perfect bij

Maar ligt alles aan de stijl van de fotograaf , de omgeving of aan het licht ? Nee zeker niet, Je hebt hier zeker zelf ook invloed op !

Wil jij graag lichte , warme, rustige foto's?

Draag dan lichte kleuren of aarde tinten. die mooie zwierige jurk of lekkere losse kleding doen t dan ook erg goed . Stem de kleuren op elkaar af en draag zeker geen (drukke) prints.

Draag jij graag donkerblauw ? Dan zal de sfeer op de foto wat koeler zijn.

Met kleuren als fel groen en knalrood zul je wat hardere foto's krijgen .


En verder speelt je haar en make up natuurlijk ook een rol . Wil je graag romantische luchtige foto's ? Draag dan je haar los en houdt je make up natuurlijkDeze mooie grote familie rechts hadden de kleuren goed op elkaar afgestemd , je ziet als basiskleuren wit, camel en zacht groen. Verder zitten de haren losjes en is de make up natuurlijk , dit maakt het tot een romantisch rustig plaatje. Stel je eens voor dat iedereen vooral rood en zwart zou dragen, laten we zeggen met kerst. De haren opgestoken, en de dames feestelijk in de wat zwaardere make up. Kun je je voorstellen hoe anders deze foto dan zou zijn ?


Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb zodat je je goed voor kunt bereiden op jouw shoot. Natuurlijk maakt het niet uit of het om een bruidsreportage gaat, een brandingshoot of een familieshoot.


Het aller belangrijkste vergeet ik bijna te melden, blijf dicht bij jezelf en zorg vooral dat je je lekker voelt bij wat je draagt en hoe je eruit ziet .... uiteindelijk gaat het om je uitstraling en dat je plezier hebt in de shoot. Ik zeg vaak tegen de families die ik op de foto zet, we zijn nu op deze mooie plek, maak er meteen een uitje van, wandel er lekker , laat de kinderen nog even spelen of drink nog gezellig wat bij het plaatselijke terrasje.


44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page